18-åringen Ruth-Margrethe Nilsen er lærling ved Flåheimen og skal i sommer ta over matstellet for opptil 30 personer hver dag. Her overlater Ann-Kristin Løvli kjøkkenet til Nilsen.
18-åringen Ruth-Margrethe Nilsen er lærling ved Flåheimen og skal i sommer ta over matstellet for opptil 30 personer hver dag. Her overlater Ann-Kristin Løvli kjøkkenet til Nilsen.Foto: Britt Glosvik

Har økt antallet jobber for unge i sommer

Kommunene øker antallet sommerjobber sammenlignet med tidligere år, viser en undersøkelse Kommunal Rapport har gjort. I Flå er de unge godt i gang med å ta over for ansatte som trenger pandemiferie.

– Folk har vist velvilje og forståelse gjennom hele pandemien. Det er viktig at de ansatte får ferie nå, sier enhetsleder for helse og omsorg Mette Jahr i Flå.

90 prosent av kommunene som har svart på Kommunal Rapports undersøkelse, tilbyr sommerjobb til unge under 25 år i år. Nesten en fjerdedel av kommunene har økt antallet sommerjobber sammenlignet med tidligere år, viser rundspørringen Kommunal Rapport har gjennomført.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.