Ifølge Fafo-forsker Leif E. Moland viser forskning at heltid ikke nødvendigvis koster så mye som mange tror, men han understreker at det er behov for mer forskning.
Ifølge Fafo-forsker Leif E. Moland viser forskning at heltid ikke nødvendigvis koster så mye som mange tror, men han understreker at det er behov for mer forskning.Foto Skjermdump

Forsker: – Heltid behøver ikke å koste så mye

De ansatte får mye kjeft for motstand mot hele stillinger, men motstanden er vel så stor blant politikere og ledere, ifølge Fafo-forsker Leif E. Moland.

I tillegg til at KS, Fagforbundet, Delta, FO og Norsk Sykepleierforbund undertegnet heltidserklæringen for perioden 2021 – 2024, la Fafo-forsker Leif E. Moland fram resultatene av en ny FoU-rapport om utlysningspraksis og sammenheng med heltid.

I rapporten har Fafo sett nærmere på sju pilotkommuner (Tromsø, Lillestrøm, Trondheim, Ulsteinvik, Farsund, Alstahaug og Berlevåg) og andre kommuner som i stor grad har lyktes i arbeidet med flere heltidsstillinger

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.