Varaordfører Vibeke Johnsen (SV) i Sogndal kan fortelle at kommunen er lettet over å kunne avslutte en lang og belastende sak. Foto: Sogn Avis

Sogndal ber varslere om unnskyldning og gir millionerstatning

En omfattende varslingssak mellom ni tidligere ansatte i barnevernet og Sogndal kommune er løst med et forlik. Advokaten til én av partene frykter at saken ikke død med dette.

– Dette har vært en svært belastende sak for dem som har vært direkte berørt, men også for politikerne og kommunen, fordi den har angått så mange og pågått så lenge. Jeg, og mange med meg, kjenner nå på en stor lettelse for at vi har klart å avslutte saken med et enstemmig vedtak, sier varaordfører Vibeke Johnsen (SV) i Sogndal.

Fakta

Etter massiv uro i barnevernstjenesten i Sogn formulerte tre ansatte et varsel mot sin nærmeste leder i 2016.

Rådmannen tilbakeviste innholdet i varselet.

En rapport fra en ekstern gransker konkluderte at det hadde skjedd brudd på arbeidsmiljøloven.

Deretter kom det sju nye varsler.

I fjor høst konkluderte en rapport fra Advokatfirmaet Brækhus med at varslerne hadde blitt utsatt for trakassering eller annen utilbørlig atferd.

Totalt har 16 ansatte i barnevernstjenesten i Sogn sluttet, og to er omplassert.

Kilde: Sogn Avis

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.