Connie Slettan Olsen vant en av tre klarspråkpriser, nemlig som «Årets trekkhund 2018» for sitt arbeid med klarspråk i Meløy kommune. Nå har hun akkurat begynt som kommunikasjonssjef i Rana kommune og skal fortsette klarspråkarbeidet der. Foto: Meløy kommune
Connie Slettan Olsen vant en av tre klarspråkpriser, nemlig som «Årets trekkhund 2018» for sitt arbeid med klarspråk i Meløy kommune. Nå har hun akkurat begynt som kommunikasjonssjef i Rana kommune og skal fortsette klarspråkarbeidet der. Foto: Meløy kommuneMeløy kommune
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Mener vi kaster bort mye tid på brev som få forstår

Altfor mange sliter med å forstå brev fra det offentlige, mener Connie Slettan Olsen. Hun ber brevskrivere tenke på hvorfor de skriver og hvem de skriver til.

Årets trekkhund 2018

De tre klarspråksprisene ble nylig delt ut av Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Prisen som «Årets trekkhund» gikk til kommunikasjonsrådgiver Connie Slettan Olsen i Meløy kommune. Hun har nå nettopp begynt i stillingen som kommunikasjonssjef i Rana kommune.

Hun fikk prisen for å ha laget språkprofil og kommunikasjonsplan for Meløy kommune og for å ha endret oppbyggingen av budsjettdokumentet.

Slettan Olsen jobber også med et prosjekt med å finne gode navn til kommunale enheter og titler.

Olsen fikk nylig heder for sitt arbeid med klarspråk i Meløy kommune. Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland ga henne prisen som «Årets trekkhund 2018» for spesielt god innsats for å gjøre kommunal informasjon lettere tilgjengelig.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.