Marte Gerhardsen er innstilt som ny direktør for Utdanningsetaten i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixHåkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Marte Gerhardsen er innstilt som ny utdanningsdirektør i Oslo

Marte Gerhardsen (46) er innstilt som utdanningsdirektør i Oslo. Hun vil etter planen tiltre stillingen 5. august og overtar dermed etter Astrid Søgnen.

Det var til sammen 19 søkere til stillingen som direktør i Utdanningsetaten, opplyser Oslo kommune i en pressemelding.

1. desember gikk Astrid Søgnen (67) av som utdanningsdirektør mot sin vilje etter å ha vært i stillingen i 20 år. Kari Andreassen (50) har siden da vært konstituert som utdanningsdirektør, men hun søkte ikke stillingen på permanent basis.

Byråd Inga Marte Thorkildsen for oppvekst og kunnskap mener Utdanningsetaten vil få en svært kompetent leder i Gerhardsen og sier hun har store forventninger til henne.

– Hun har ledet store og komplekse fagmiljøer og har gjennomført endringsprosesser. Hun viser god rolleforståelse for samspillet mellom politikk og administrasjon i et parlamentarisk styringssystem, sier Thorkildsen.

Gerhardsen sier hun er glad og ydmyk over muligheten.

Hun har en mastergrad fra London School of Economics og kommer fra stillingen som divisjonsdirektør i Helsedirektoratet. Tidligere har hun etablert og ledet Tankesmien Agenda, og hun har blant annet vært divisjonsdirektør i DNB og sittet i ledelsen for DNB Norge.

Stillingen som direktør er et åremål på seks år med mulighet til fornyelse én gang.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.