- Vi er svært fornøyde med at ordføreren legger ned gruppeledermøtene, sier leder Erik Bystrøm (H) i kontrollutvalget i Porsgrunn. Arkivfoto: Terje Lien

Punktum for gruppeledermøter

Kontrollutvalget i Porsgrunn er tilfreds med at ordfører Robin Kåss (Ap) legger ned praksisen med hemmelige gruppeledermøter.  

– Ordføreren er uenig med Fylkesmannen, men bøyer seg for vedtaket og velger å legge ned gruppeledermøtene. Han vil heretter gi informasjonen i formannskapet. Det er vi selvsagt svært fornøyde med, sier leder Erik Bystrøm (H) i kontrollutvalget i Porsgrunn til Kommunal Rapport.

Ordførerens praksis med hemmelige møter med gruppelederne i bystyret var tema på kontrollutvalgets møte i går, tirsdag. Fylkesmannen har allerede slått fast at møtene er ulovlige, da de er å anse som en del av saksbehandlingen i folkevalgt organ og må følge kommunelovens regler for innkalling og møtebok. Fylkesmannens vedtak ble gjort etter en klage fra avisa Varden.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.