Miljø- og samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V) avviser at hans avdeling opererer på kanten av offentlighetsloven med to måneders behandlingstid. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke.

Hemmeligholder dokumentasjon om taxi-topp

Etter å ha fått kritikk fra Sivilombudsmannen lovte byråd Ola Elvestuen (V) at innsynssaker skulle prioriteres. Nå opererer Venstre-byråden igjen på kanten av offentlighetsloven.

Byrådsavdelingen for miljø- og samferdsel i Oslo kommune fikk i august sterk kritikk fra Sivilombudsmannen. På tross av gjentatte henvendelser både fra Fylkesmannen og Sivilombudsmannen, tviholdt kommunen på kontraktene om de omstridte reklametårnene i Oslo sentrum. Syv måneder etter at Kommunal-Rapport.no først krevde innsyn, valgte kommunen til slutt å gi ut dokumentene.

Sivilombudsmannen beskrev saksbehandlingstiden i saken som uakseptabelt lang. Overfor Kommunal-Rapport.no ønsket ikke kommunen å besvare denne kritikken. Men etter spørsmål fra Ivar Johansen (SV) ble det lovet at kommunens rutiner skulle skjerpes inn.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.