Færre brukere av kollektivtransporttilbudet fører til dramatiske fall i selskapenes inntekter. Byråd for miljø og samferdsel i Oslo Arild Hermstad etterlyser løsninger for å håndtere krisen på sikt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Krisepakke for kollektivtransport redder tilbudet i ukene framover

Kollektivselskapene sliter etter store fall i billettinntektene. Regjeringen gir nå én milliard kroner for å opprettholde tilbudet.

– Krisepakken gjør at vi kan opprettholde trafikken et stykke utover våren, sier administrerende direktør Jon Stordrange i NHO Transport.

Men enda mer omfattende tiltak er nødvendige hvis krisen vedvarer, varsler NHO, Kollektivtrafikkforeningen og Oslo kommune i pressemeldinger.

– Beløpet hjelper oss bare i noen uker. Det ligger an til at kassa er tom kort tid etter påske, sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Arild Hermstad.

Han peker på at kollektivtilbudet er avgjørende for at helsepersonell og andre skal komme seg på jobb.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.