Koronapandemien har kostet dyrt – på mange måter. Her tar medisinstudent Mehek Ahmed prøver av mennesker som mistenker at de er blitt smittet av covid-19.


Koronapandemien har kostet dyrt – på mange måter. Her tar medisinstudent Mehek Ahmed prøver av mennesker som mistenker at de er blitt smittet av covid-19.Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Se hva kommunesektoren har fått i koronakompensasjon i 2021

Det er lett å miste oversikten over hva kommunesektoren har fått i statlig koronakompensasjon i 2021 så langt. Her er listen over det som er blitt vedtatt.

Kommunal Rapports oversikt er basert på opplysninger fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet og KS og gjelder per 11. mai, altså dagen da revidert nasjonalbudsjett (RNB) ble lagt fram. 

Så langt har Stortinget bevilget 15,8 milliarder kroner for 2021 i erstatning for økte utgifter og tapte inntekter. 13 milliarder kroner har gått til kommunene og 2,8 til fylkeskommunene.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.