Flere kommuner ønsker tilgang til frivillig helsepersonell.
Flere kommuner ønsker tilgang til frivillig helsepersonell.Foto: Colourbox
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Kommuner ber helsepersonell registrere seg

Flere kommuner kartlegger nå personer med helsefaglig utdannelse eller erfaring som kan settes i arbeid ved behov.

«Har du helsefaglig utdannelse eller erfaring, men jobber med helt andre oppgaver i dag? Da ønsker vi at du registrerer deg her», skriver Stavanger kommune på sine nettsider.

Registreringen skjer via et elektronisk registreringsskjema.

– Det er mange som tar kontakt med kommunen nå og ønsker å bidra. Det synes vi er flott. Foreløpig er det bare mulig for frivillige som er utdannet innenfor helse, med minimum fagbrev, å melde seg til helserelaterte oppgaver i Stavanger, men behovene for frivillig arbeid kan endre seg fortløpende, sier seksjonssjef for frivillighet Atle Melangen.

Arendal, Kristiansand, Sandefjord, Narvik, Stjørdal, Melhus og Levanger er andre kommuner som oppfordrer helsepersonell til å registrere seg.

– Vi vet det er en god del som jobber i helsevesenet som kan bli forhindret fra å være på arbeid, så vi har behov for flere hender, sier Ola Stene, kommunedirektør i Levanger kommune til Trønder-Avisa.

I løpet av de fire første timene som meldingen lå ute på kommunens hjemmeside, meldte 93 personer seg.

Kommunen kontakter også personer som nylig er blitt pensjonert og studenter som har vært i praksis hos kommunen.

I Sømna sendte kommunen ut en sms der de etterlyste frivillig helsepersonell allerede torsdag i forrige uke. I løpet av kort tid hadde 20 personer meldt seg, skriver Brønnøysunds Avis.

I Melhus kommune benyttes mobilappen Nyby i kartleggingen. Frivillige kan registrere seg ved å laste det appen og søke opp gruppen «koronadugnad helsepersonell», skriver kommunen på sine nettsider.

Ifølge Eline Furuseth i Nyby har over 20 kommuner tatt i bruk appen i forbindelse med dugnad for å hjelpe de mest sårbare innbyggerne under koronakrisen.