Helseminister Ingvild Kjerkol(Ap) sier at regjeringen vil komme med en egen finansiering for overgangen mellom sykehus og kommune.

Helseminister Ingvild Kjerkol(Ap) sier at regjeringen vil komme med en egen finansiering for overgangen mellom sykehus og kommune.

Foto: Terje Lien

Kjerkol vil gjøre overgangen fra sykehus til kommunen smidigere

Bedre samhandling mellom sykehus og kommuner er ett av punktene i den nye helse- og samhandlingsplanen, som kommer 1. mars, sier helseministeren til VG.

– Pasientens legemiddelliste blir gjennomgående og kan leses både på kommunehelsetjenesten, på sykehusene og på Helse-Norge. Det er også dokumentdeling i kjernejournalen og mulighet for digital hjemmeoppfølging. Dette er helt konkrete, modne løsninger som skal rulles ut, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) til avisa.

Ved siden av å prioritere digital samhandling varsler hun to andre grep:

  • Å se på hvordan overgangen mellom sykehus og kommune reguleres
  • Å se om bøtesystemet er formålstjenlig

– Vi vil komme med en egen finansiering for overgangen mellom sykehus og kommune, for det skal ikke være et svarteperspill om hvem som betaler regningen, sier hun.

Den nye, nasjonale helse- og samhandlingsplanen er utsatt flere ganger, men Kjerkol bekreftet denne uka at den skal legges fram 1. mars.

Tidligere i år ble det kjent at hele finansieringen av sykehusene skal legges om i denne planen. (©NTB)