Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum i Den norske kirke er glad for strømstøtten og håper den bidrar til å holde kirkene åpne.

Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum i Den norske kirke er glad for strømstøtten og håper den bidrar til å holde kirkene åpne.

Illustrasjonfoto: Ørn E. Borgen / NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Kirker skal få 30 millioner kroner i strømstøtte

Kirkene skal ikke måtte slukke lysene under advents- og julehøytiden. Regjeringen foreslår strømstøtte på 30 millioner kroner til kirkebyggene.

– Regjeringen er opptatt av å legge til rette for å holde kirker og kirkerom åpne og tilgjengelig, særlig i advents- og julehøytiden, sier barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) i en pressemelding.

Toppe sier til Vårt Land at hun lenge har vært urolig for kirkene og strømprisene. Hun håper SV vil støtte forslaget. SV er regjeringens foretrukne budsjettpartner.

Støtten er midlertidig og gjelder for områdene med høyest strømpris, det vil si sognene sør for Dovre og Sognefjorden. Til sammen er det 1.034 kirker i disse områdene, ifølge regjeringen.

Pengene vil bli fordelt mellom de kirkelige fellesrådene ut fra antall sogn, og hvert sogn kan få litt over 40.000 kroner.

Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum i Den norske kirke er glad for at regjeringen lover strømstøtte til kirkene.

– Det er viktig at regjeringen foreslår dette, og jeg håper det bidrar til å holde kirkene åpne. Økte strømpriser og inflasjon er en stor utfordring for mange denne vinteren. Kirken kan være en del av løsningen og kan tilby fellesskap og aktiviteter for familier, barn, unge og eldre i ulike livssituasjoner, sier hun.

(©NTB)