Politiet oppheve nå deler av evakueringssonen i Ask i Gjerdrum. Selve skredgropa og kantene rundt er fortsatt omfattet av restriksjoner.

Politiet oppheve nå deler av evakueringssonen i Ask i Gjerdrum. Selve skredgropa og kantene rundt er fortsatt omfattet av restriksjoner.

Foto: Joakim S. Enger

Deler av evakueringssonen rundt skredgropa i Gjerdrum oppheves

Etter anbefalinger fra NVE innskrenker politiet evakueringssonen rundt skredgropa i Gjerdrum fra torsdag.

Ifølge en vurdering fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) kan ikke leirskredet i området forplante seg videre, skriver politiet i en pressemelding onsdag.

Derfor har lensmannen i Ullensaker bestemt at evakueringssonen for deler av området rundt skredgropa oppheves fra torsdag.

– De geotekniske vurderingene konkluderer med at deler av selve skredgropa og et mindre område rundt denne bør være evakuert inntil sikringsarbeider er gjennomført og skredkantene er trygge, heter det i NVEs vurdering, som politiet gjengir.

– De øvrige områdene, inkludert fylkesveien og store deler av utløpsområdet til skredet, kan ikke skredet forplante seg videre til. Det geotekniske notatet er kvalitetssikret av NGI.

Leirskredet i Ask i Gjerdrum skjedde natt til 30. desember. Store deler av tettstedet ble evakuert, og over 1.600 mennesker ble berørt. Ti mennesker mistet livet i skredet.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.