Storebrand har levert offentlig tjenestepensjon til Askøy siden 2000. Nå har kommunestyret vedtatt å fornye avtalen.

Storebrand har levert offentlig tjenestepensjon til Askøy siden 2000. Nå har kommunestyret vedtatt å fornye avtalen. 

Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Askøy fornyer avtale om tjenestepensjon etter anbudskonkurranse

Askøy har valgt Storebrand som leverandør av tjenestepensjon til kommunen.

Det har kommunestyret vedtatt. Storebrand har levert tjenestepensjon til Askøy siden 2000 og er pensjonsselskapets eldste kommunekunde.

– Det er gledelig at Askøy igjen velger oss som leverandør. Vi skal være en utfordrer i markedet for offentlig pensjon og Askøy er en svært viktig kunde for oss, sier Storebrands konsernsjef, Odd Arild Grefstad, i en pressemelding.

Storebrand skal forvalte over 1,5 milliarder kroner for mer enn 7.000 medlemmer som har pensjonsrettigheter i kommunen.

Flere på gang

Pensjon er kommunenes aller største innkjøp. I dag er Storebrand og KLP de eneste leverandørene av tjenestepensjon til norske kommuner.

De siste årene har flere kommuner har valgt å legge tjenestepensjon ut på anbud. For noen har det endt med et bytte av tjenesteleverandør.

For øyeblikket pågår det anbudskonkurranser i Vestland fylkeskommune og Ulstein kommune.

Tidligere i år besluttet Austevoll å flytte tjenestepensjonen fra KLP til Storebrand.

– Den økonomiske gevinsten er begrenset, men den er der, uttalte daværende ordfører Morten Storebø (H) til Kommunal Rapport etter anbudskonkurransen.

Tror flere følger etter

Leder for offentlig sektor i Storebrand, Jon M. Hippe, tror det blir økende aktivitet i det offentlige markedet inn i 2024.

Han viser til de mange nye kommunestyrene som i disse dager konstitueres, og som vil se på kommuneøkonomien med et nytt blikk. 

– Vi vet at mange er opptatt av å drive effektivt og få mest mulig ut av hver krone. Når det gjelder pensjon, er anbud den eneste måten kommunen kan forsikre seg om at de får best kvalitet og pris på pensjonsordningen, mener Hippe.