Pedagogisk leder Sandra Holmsve (t.v.) i Krinkelkroken barnehage jobber i en barnehage som ligger i tet i landet når det gjelder pedagogdekning. Det er enhetsleder Sissel Nilsskog Aufles for barnehager i Vefsn veldig fornøyd med.
Pedagogisk leder Sandra Holmsve (t.v.) i Krinkelkroken barnehage jobber i en barnehage som ligger i tet i landet når det gjelder pedagogdekning. Det er enhetsleder Sissel Nilsskog Aufles for barnehager i Vefsn veldig fornøyd med.Foto: Berit Almendingen

Kommunebarometeret: I denne kommunen har halvparten pedagogutdanning

Høy andel av kompetanse hos ansatte plasserer Vefsn blant de foreløpige topp 30-kommunene i barnehagesektoren i Kommunebarometeret.

– Se, der går den! Styrer Anniken Dale i Krinkelkroken barnehage i Vefsn peker på en knallgul marihøne som ruller av gårde. Fire par barneøyne stirrer på det digitale insektet. Marihøna skal lære barna programmering og er en del av prosjektet «digital praksis» i barnehagen.

Vefsn, som har litt over 13.000 innbyggere, ligger inne blant de 30 kommunene som topper den foreløpige lista for barnehagesektoren i Kommunebarometeret for 2021.