Ordfører Rune Rafaelsen (Ap) i Sør-Varanger kommune har de siste årene dratt på gjentatte turer til Kina. Nå krever opposisjonen kontroll av lovligheten til det siste vedtaket der ordføreren får tildelt penger til Kina-tur. Foto: Sør-Varanger kommuneFoto: Sør-Varanger kommune

Kina-reiser kan havne hos Fylkesmannen

Ordfører Rune Rafaelsen (Ap) i Sør-Varanger har brukt kommunens midler på Kina-reiser. – Sløsing med tid og ressurser, mener kommunestyrepresentant.

Ordfører Rune Rafaelsen (Ap) i Sør-Varanger får sterk kritikk av opposisjonen for bruk av kommunens midler til Kina-reiser. Det skriver iFinnmark.

Ordføreren har de siste årene dratt på gjentatte besøk til Kina. Ifølge lokalavisa har ordføreren anvendt kommunens penger på turene og selv deltatt i behandlingen av søknaden om penger til reisene. Den siste bevilgningen fra det lokale næringsfondet til ordføreren var på 250.000 kroner, ifølge iFinnmark.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.