Tonje Leborg, leder i Akademikerne kommune, har én oppskrift på hvordan kommunene skal bli mer attraktive for at de som sliter med rekrutteringen.
Tonje Leborg, leder i Akademikerne kommune, har én oppskrift på hvordan kommunene skal bli mer attraktive for at de som sliter med rekrutteringen.Foto: Eva Rose Furmyr

Akademikerne med klar beskjed til kommunene: – Gi oss høyere lønn, så kommer vi

Én fjerdedel av kommunene sliter med rekrutteringen. Kommunene betaler for dårlig, mener Akademikerne.

Én fjerdedel av kommunene sliter med å få tak i høyt utdannede fagfolk. Det er spesielt vanskelig å rekruttere sivilingeniører, jurister og folk med klima- og miljøfaglig bakgrunn. Dette viser en ny undersøkelse fra Akademikerne.

– Vi vet fra før at mange kommuner har problemer med å rekruttere og beholde jurister og teknologer, men det er overraskende mange kommuneledere som svarer at de har problemer med å skaffe seg den kompetansen de trenger. Dette rammer først og fremst innbyggerne, sier ny leder for Akademikerne kommune, Tonje Leborg.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.