Statssekretær Tommy Skjervold delte ut prisen til ordfører i Nord-Aurdal kommune, Inger Torun Klosbøle. Foto: Ramstad/Statens vegvesen
Statssekretær Tommy Skjervold delte ut prisen til ordfører i Nord-Aurdal kommune, Inger Torun Klosbøle. Foto: Ramstad/Statens vegvesen
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Nord-Aurdal får én million kroner i prispenger

For åttende gang deles prisen for Årets trafikksikkerhetskommune ut. 

Nord-Aurdal er utnevnt til Årets trafikksikkerhetskommune 2019. Det er åttende gang at prisen deles ut. Prisen er på én million kroner. 

– Formålet med prisen er å fremme lokalt trafikksikkerhetsarbeid. Ved å hedre kommuner som har utmerket seg, ønsker vi å løfte fram forbilder som kan inspirere andre kommuner til økt innsats, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) i en pressemelding. 

Ifølge samferdselsministeren har Oppland-kommunen gjennom flere år jobbet helhetlig og målrettet for å bedre trafikksikkerheten. 

– Kommunen er aktiv i holdningsskapende arbeid, og kan vise til nedgang i antall trafikkskader og personskadeulykker. De siste fire årene har kommunen gjort en rekke fysiske tiltak for å sikre skoleveiene, sier Dale. 

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

– Nord-Aurdal driver et velfungerende, bredt og langsiktig sikkerhetsarbeid. Arbeidet er forankret på flere politisk nivå både politisk og administrativt, i kommuneplaner, reguleringsplaner, i trafikksikkerhetsplanen som rulleres hvert fjerde år og i årlige handlingsprogram.

Videre skryter juryen av at planene som omfatter både handlingsskapende og fysiske tiltak som årlig evalueres, noe som gir overføringsverdi for andre. 

Juryen har bestått av representanter fra Samferdselsdepartementet, Justisdepartementet, Statens vegvesen, Politidirektoratet, Utrykningspolitiet, Helsedirektoratet, Trygg Trafikk og Statens havarikommisjon for transport.

Tidligere vinnere av trafikksikkerhetsprisen er:

2018: Fredrikstad kommune

2017: Kvinesdal kommune

2016: Ski kommune

2015: Alta kommune

2014: Bodø kommune

2013: Austrheim og Lindås kommuner

2012: Nøtterøy kommune