Ordfører Sture Pedersen og Bø kommune har vedtatt å senke formuesskatten. Det har vakt interesse og debatt.

Ordfører Sture Pedersen og Bø kommune har vedtatt å senke formuesskatten. Det har vakt interesse og debatt.

Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Bø-ordfører sier Vedum roste skattekutt

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum ringte Bø-ordføreren om nedsatt formuesskatt. Ifølge Høyre-ordføreren skrøt partilederen av skattekuttet, skriver VG.

– Jeg var overrasket og synes det var fint at han ringte meg, sier ordfører Sture Pedersen i Bø i Vesterålen til VG om telefonsamtalen for tre uker siden.

Kommunen med drøyt 2.600 innbyggere har slitt med fraflytting og vekket nasjonal interesse da de senket formuesskatten med en halv prosent.

– Han synes det var svært positivt at jeg prøvde å tenke utenfor boksen og spurte om jeg faktisk fikk disse folkene til Bø. Det bekreftet jeg, sier Pedersen om samtalen med Vedum.

Vedums rådgiver Per Martin Sandtrøen, viser i en epost til VG til følgende sitat fra Vedum:

– Jeg refererte i stortingssalen til sitatet «staten har forlatt oss» fra Sture Pedersen. Etterpå ble jeg utfordret om sentralisering av statlige arbeidsplasser i Bø kommune av en riksavis, og da ringte jeg til Sture Pedersen. Skal du snakke om folk, er det lurt også å snakke med dem.

Vedum har ikke svart på VGs spørsmål om hva han mener om skattekuttet i Bø.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.