Tønsberg er vinner av Imdis bosettings- og integreringspris for 2023. Imdi-direktør Libe Rieber-Mohn delte ut prisen til ordfører Frank Pedersen (H) i Tønsberg.

Tønsberg er vinner av Imdis bosettings- og integreringspris for 2023. Imdi-direktør Libe Rieber-Mohn delte ut prisen til ordfører Frank Pedersen (H) i Tønsberg. 

Foto: Imdi

Tønsberg kommune vinner Imdi-pris for flyktningarbeid

Tønsberg kommune vinner Imdis bosettings- og integreringspris for 2023.

Vestfoldbyen tok tidlig grep på politisk og administrativt nivå for å møte behovene for bosetting, kvalifisering og integrering i 2022, skriver Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) i en pressemelding.

Tønsberg «demonstrerer på imponerende vis en strukturert og planmessig tilnærming til kommunens oppgave» og «god samhandling mellom ulike instanser». Kommunen får også skryt for høye ambisjoner og god måloppnåelse.

– Vi både håper og tror at denne prisen vil inspirere andre kommuner til å ta gode og aktive grep i integreringsarbeidet sitt, og at prisen bidrar til å få bosetting og integrering på agendaen, sier direktør Libe Rieber-Mohn i Imdi.

Hun legger til at det aldri er bosatt så mange flyktninger på så kort tid før som siden krigsutbruddet i Ukraina.

Ordfører Frank Pedersen (H) tok imot prisen på vegne av kommunen.

– Dette er et bevis på at vi har jobbet målrettet og godt over tid, og det inspirerer og motiverer til å fortsette, sier Pedersen til egen nettside. 

Tønsberg utkonkurrerte Harstad, Molde, Nordre Follo, Kristiansand og Ullensvang i konkurransen om årets pris. Blant tidligere vinnere finner man kommuner som Vadsø, Kragerø, Drammen, Bærum og Kinn. (©NTB)