Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Statsforvalteren skal gjennomføre tilsyn av Ullern helsehus

Oslo kommune har fått beskjed av Statsforvalteren om at Ullern helsehus vil bli fulgt opp med tilsyn, melder NRK. Sykehjemmet har fått flere klager.

Statsforvalteren I Oslo og Viken skriver til NRK at de har mottatt flere klagesaker knyttet til Ullern helsehus. På grunnlag av dette har de informert Oslo kommune ved sykehjemsetaten om at de vil følge opp helsetjenestene ved Ullern Helsehus tilsynsmessig.

Pårørende og pasienter har beskrevet det de mener er grov omsorgssvikt ved helsehuset. Det gjelder blant annet lav bemanning, ansatte som ikke kommer når de ringer, og lite legetilsyn.

En ansatt ved helsehuset varslet tidligere denne måneden at pasienter ble skrevet inn uten medisinske opplysninger eller oppdaterte medisinlister.

«Henvendelsen gjelder bekymring vedrørende pasienter som blir innskrevet ved Ullern helsehus uten medisinske opplysninger og uten oppdaterte medisinlister», heter det i et dokument Avisa Oslo har fått innsyn i.

Statsforvalteren har bedt Ullern bydel om å gi en tilbakemelding på hvordan bydelen og helsehusene samarbeider når pasienter skal skrives inn, ifølge avisa. Bydelen bekrefter overfor avisa at de skal svare innen fristen, som er 27. januar.

De siste månedene har problemer ved Ullern helsehus vært omtalt i flere medier. Helsebyråd Robert Steen har som følge av dette satt i gang en ekstern evaluering av helsehusene i Oslo. Det skal også være en høring om helsehusene i helse- og sosialutvalget 30. januar.