Oslo 20230118.  LO-leder Peggy Hessen Følsvik på vei inn til møte med olje- og energiminister Terje Aasland og NHO-leder Ole Erik Almlid. Tema for møtet er hvordan partene kan jobbe sammen om å løse utfordringene kraftsystemet fremover. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Oslo 20230118. LO-leder Peggy Hessen Følsvik på vei inn til møte med olje- og energiminister Terje Aasland og NHO-leder Ole Erik Almlid. Tema for møtet er hvordan partene kan jobbe sammen om å løse utfordringene kraftsystemet fremover. Foto: Ole Berg-Rusten / NTBNTB
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Statsansatte i LO reagerer på Følsviks kommuneutspill

LO-leder Peggy Hessen Følsvik vil at kommunalt ansatte skal få mer i lønnsoppgjøret. Det vil ikke en LO-hovedtillitsvalgt for statsansatte være med på.

– Jeg vil ikke godta at mine 2.000 medlemmer får noe mindre i lønnsøkning enn kommunalt ansatte FO-medlemmer, slår Jan Aarskog i FO Bufetat fast overfor FriFagbevegelse.

Følsvik uttalte til VG 10. februar at kommunalt ansatte bør få mer enn andre i vårens lønnsoppgjør. Hun sier denne gruppa har tapt terreng i forhold til privat sektor tre år på rad. Men tradisjonelt tar man oppgjøret i kommunene, staten og Oslo kommune omtrent på likt.

Aarskog stusser over at Følsvik kun nevnte kommunalt ansatte.

– Jeg stusset over det, om det er en glipp. Hvis hun faktisk mener kun kommunene, så må vi ha noen samtaler innad i LO. Da antar jeg at lederen i LO Stat griper tak i det.

LO-lederen sier at statlig ansatte og andre arbeidsgrupper kun er blitt hengende etter de siste to årene, mens kommuneansatte har hengende etter i tre år.

(©NTB)