Barnehager og skoler må over på gult nivå over hele landet, mener Skolenes landsforbund.

Barnehager og skoler må over på gult nivå over hele landet, mener Skolenes landsforbund.

Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Skolenes landsforbund krever gult nivå i alle skoler og barnehager

Skolenes landsforbund krever at myndighetene umiddelbart innfører gult nivå i barnehager og skoler over hele landet, før smitten kommer ut av kontroll.

Forbundet mener alarmklokkene bør ringe når FHI-direktør Camilla Stoltenberg erkjenner overfor NRK at høstens smittevernstrategi ikke har fungert godt nok.

– Smitten i skoler sprer seg raskt, og raskere enn det helsemyndighetene har forventet. Det virker som om smitten er ute av kontroll, og noen må være seg sitt ansvar bevisst og sette på bremsene, sier nestleder Jon Oddvar Holthe i Skolenes landsforbund.

Han mener generelt gult nivå over hele landet er den soleklare veien å gå, men presiserer samtidig at kommuner som har hatt null smitte over tid fortsatt bør kunne operere på grønt.

– Det settes nye smitterekorder hver dag, og det er stor usikkerhet knyttet til den omfattende selvtestingen for å komme ut av karantene. Et generelt gult nivå over hele landet er uten tvil veien å gå, der hovedregelen er å unngå fysisk kontakt, sier Holthe.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.