Distrikt- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) sier at regjeringen har nådd målet de satte seg i 2016.

Distrikt- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) sier at regjeringen har nådd målet de satte seg i 2016.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Rekordhøy bredbåndsdekning i hele landet

90,4 prosent av alle husstander i Norge har tilbud om bredbånd med høy hastighet, mens hele 86,5 har tilbud om bredbånd med gigabit-hastighet.

Det viser nye tall fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) torsdag.

Det er særlig antall husstander med tilbud om gigabit hastighet (1.000 megabit ber sekund) som har økt kraftig det siste året. Dette tallet har økt med 33 prosentpoeng fra 2020 til 2021.

– Vi har nådd målet vi satte oss i 2016, og er nå på full fart mot gigabitsamfunnet, sier distrikt- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H).

Tallene viser også en sterk økning i fiberdekningen i spredtbygde områder. Per første halvår har 64 prosent av husstandene i spredtbygde strøk tilbud om fiber – 9 prosent opp fra i fjor.

Planen er ifølge Helleland at dekningen skal bli enda bedre gjennom 5G-satsingen.

– Dette viser at dekningen blir stadig bedre i distriktene. Med utbygging av 5G vil enda flere få tilgang til 100 megabit per sekund eller mer. Her vil distriktspakken vi tilbød i 5G-auksjonen, som legger til rette for 480 millioner kroner til utbygging av raskt trådløst bredbånd i distriktene, ha stor betydning, sier hun.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.