Ordfører i Moss, Hanne Tollerud (Ap), orienterte mandag om koronasmitten i kommunen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Nytt koronautbrudd i Moss: 20 ansatte ved et omsorgssenter i karantene

To ansatte og en beboer er smittet.

Totalt er 21 personer i Moss er blitt koronasmittet de siste to ukene.

– Det er alvorlig og en påminnelse om at vi fortsatt er midt i en pandemisituasjon med et virus som sprer seg raskt, sa ordfører i Moss, Hanne Tollerud (Ap), på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Totalt er det registrert 123 smittede i Moss under koronaperioden.

Kommuneoverlege Kristian Krogshus sier at de siste 13 tilfellene utgjør et lokalt smitteutbrudd, og han antar at disse kan spores tilbake til et privat selskap. Blant disse 13 tilfellene er det to ansatte ved Rosnes omsorgsbolig, samt en beboer ved samme sted.

De andre åtte kan spores tilbake til tre ulike utenlandsreiser til såkalte grønne land.

Kommuneoverlegen presiserte imidlertid at det ikke er aktuelt å gjennomføre noen lokale nedstengninger i Moss som følge av det lokale utbruddet. Ett utested i Moss ble stengt fredag på grunn av brudd på smittevernreglene.

Moss kommune er tidligere hardt rammet av koronapandemien. Kommunen har opplevd fem dødsfall som følge av koronasmitte ved ett av kommunens sykehjem.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.