Næringsminister Jon Christian Vestre (Ap) besøkt i dag ordfører Lena Norum Bergeng (med ryggen til) i Sør-Varanger kommune. Han ga løfter om tiltak for å hjelpe næringslivet som blir rammet av sanksjoner mot Russland.
Næringsminister Jon Christian Vestre (Ap) besøkt i dag ordfører Lena Norum Bergeng (med ryggen til) i Sør-Varanger kommune. Han ga løfter om tiltak for å hjelpe næringslivet som blir rammet av sanksjoner mot Russland.Foto: Thomas Frigård
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Næringsministeren: – Vi er litt ferdige med generelle kompensasjonsordninger etter pandemien

Sanksjoner mot Russland vil påføre næringslivet i Sør-Varanger store tap. Regjeringen lover tiltak, men en generell kompensasjonsordning er ikke aktuelt.

– Jeg mener at noen generelle kompensasjonsordninger nå på grunn av Russland, ser vi ikke for oss, sa næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) i sitt møte med næringslivet og ledelsen i kommunen i Sør-Varanger tirsdag.

Kommunal Rapport har tidligere omtalt at russisk handel står for over 40 prosent av sysselsettingen, og rundt 600 millioner av den totale omsetningen i Sør-Varanger. Denne handelen genererer blant annet 35 millioner kroner i årlige skatteinntekter til kommunen. De varslede sanksjonene mot Russland vil dermed ramme Sør-Varanger og andre kommuner i Øst-Finnmark hardt.