Kommunene får trekvart milliard til koronarammede bedrifter

Virksomheter som er særlig hardt rammet av smittetiltak, kan få hjelp fra kommunen. Regjeringen tildeler 750 millioner kroner til formålet over påske.

Kommunene skal ta spesielt hensyn til overnattings- og serveringsbransjen i sine tildelinger. Av de 750 millionene skal 675 millioner kroner fordeles til kommunene etter hvor mange årsverk de har i disse bransjene.

75 millioner skal gå til kommuner som opplever svikt i påsketurismen for andre år på rad.

– Disse midlene kommer i tillegg til de nasjonale kompensasjonsordningene som bedrifter i hele landet kan benytte seg av. Kommunene kjenner sitt lokale næringsliv godt, og kan bidra til å få pengene raskt ut til de bedriftene som trenger støtte, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H).

I februar bevilget regjeringen 1 milliard kroner til samme formål etter et forlik med Fremskrittspartiet.

– Dette vil være et bidrag til virksomheter som i stor grad er avhengig av påsketurismen for å overleve. I mange distriktskommuner utgjør dette ryggraden i det lokale næringslivet, og regjeringen vil bidra til at viktige distriktsarbeidsplasser ikke forsvinner. Denne ventilordningen er ment å hjelpe virksomheter som ikke får dekket sine tap gjennom den nasjonale kompensasjonsordningen for næringslivet, sier Helleland.

Les også:

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.