Industripartiet mener strømpriskrisen er én av årsakene til den kraftige veksten.

Industripartiet mener strømpriskrisen er én av årsakene til den kraftige veksten.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Industripartiet fosser fram på ny måling – ville havnet på Stortinget

Industri- og næringspartiet (INP) en oppslutning på 3,5 prosent på VGs siste meningsmåling. Arbeiderpartiet får ny bunnotering på 18,1 prosent.

Hadde meningsmålingen vært valgresultatet, ville INP fått stortingsplasser både fra Rogaland og Hordaland, ifølge VG.

– Det er første gang vi har notert at de har mulighet til mandat, sier Thore Gaard Olausen i Respons Analyse, som har utført målingen på oppdrag fra avisen.

Industripartiets leder Owe Ingemann Waltherzøe sier de har jobbet knallhardt den siste tiden. Han har følgende forklaring på veksten:

– Hovedårsaken er strømpriskrisen og våre løsninger på det. Ved siden av at vi ønsker å utvikle, ikke avvikle olje- og gassnæringen, sier han.

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 18,1 prosent på målingen, den laveste noen gang på en Respons-måling. Partiet går tilbake 0,5 prosentpoeng fra forrige måling.

Høyre er største parti med 30,9 prosent, men går tilbake med 1,5 prosentpoeng – altså mer enn Arbeiderpartiet. Frp går mest tilbake på målingen, -2,8 prosentpoeng, og ender på 10 prosent.

MDG går mest fram og får en oppslutning på 4 prosent (+1,7 prosentpoeng).

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger (endring fra forrige måling i parentes): SV: 9,1 prosent (-0,4), Rødt: 6,8 (+0,5), Senterpartiet: 6,3 (+1), Venstre: 5,5 (+0,7), KrF: 3,9 (+0,4) og Andre: 5,4 (+0,9). I kategorien «andre», inngår også INP.

Feilmarginen på målingen er på mellom 2 og 3 prosentpoeng.

(©NTB)