Salg av konsesjonskraft og kraftrettigheter ga store inntekter til Kommune-Norge i 2021. Aller mest fikk UIlensvang inn.

Salg av konsesjonskraft og kraftrettigheter ga store inntekter til Kommune-Norge i 2021. Aller mest fikk UIlensvang inn.

Foto: Colourbox
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Høye strømpriser ga rekordinntekter til kommunene

Kommune-Norges inntekter fra konsesjonskraft økte med 50 prosent i 2021, viser nye tall fra SSB. Aldri før har kommunesektoren hatt så store inntekter.

De foreløpige regnskapstallene for kommunene og fylkene viser en samlet inntekt fra konsesjonskraft og kraftrettigheter på over 3,3 milliarder kroner, som er 1,1 milliarder kroner mer enn i 2020. Netto inntekt etter kostnader havnet på 2,6 milliarder.

Inntektene i fjor er også nesten 700 millioner kroner mer enn i 2019, som hittil har vært rekordåret, skriver Europower.

Nesten 1,2 milliarder kroner – over en tredel av de totale inntektene – gikk til Vestland fylkeskommune og kommunene i fylket, hvor Ullensvang var den kommunen med høyest inntekt.

Utenom Oslo, som ikke har konsesjonskraftinntekter, var det kommunene i Møre og Romsdal som hadde lavest inntekter fra konsesjonskraft i fjor.

(©NTB)