Det er ikke bare enkelt å sette opp en midlertidig bru over Lågen, der Tretten bru sto.

Det er ikke bare enkelt å sette opp en midlertidig bru over Lågen, der Tretten bru sto.

Foto: Gorm Kallestad / NTB

Brukollapsen på Tretten: Kan ikke love midlertidig bru

Det er vanskeligere enn antatt å sette opp en midlertidig bru over Lågen der Tretten bru sto før kollapsen i forrige uke, ifølge samferdselssjefen i Innlandet.

Etter planen skulle det komme en midlertidig bru over elvestrekningen. Nå ser det imidlertid ut til at det kan bli krevende arbeid.

– Dette er et meget komplisert stykke arbeid. Brua vi skal ha på plass, må stå i et par år, kanskje mer. Da må den tåle diverse flommer i Lågen, sier fylkessamferdselssjef i Innlandet, Aud Riseng, til NRK.

Det skal holdes et møte om mulighetene for en midlertidig bru tirsdag, litt over en uke etter at Tretten bru kollapset.

Berget lastebilen

Mandag fortsatte også ryddearbeidet etter brukollapsen. Målet var å få fjernet den 50 tonn tunge lastebilen som har stått fast på brua siden ulykken.

Rett før klokken 15 mandag var lastebilen brakt trygt i land ved hjelp fra Viking, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

– Dette gikk så bra som det kunne gått, sier Kari Hermanrud i Innlandet fylkeskommune til avisen.

Lastebilen ble tauet over brurestene og over på en provisorisk vei som gravemaskiner på stedet har laget ut til brua fra land. Det skal nå jobbes videre med å rive brua, noe som vil være enklere etter at lastebilen er fjernet.

Vil åpne E6 til helgen

Etter planen skal E6 forbi Tretten kunne åpne igjen til helgen. Trafikken har siden brukollapsen vært omdirigert via Tretten sentrum og riksvei 3 gjennom Østerdalen.

Det var klokken 7.34 sist mandag at politiet fikk melding om at Tretten bru i Øyer kommune hadde kollapset. En lastebil og en personbil var på brua under kollapsen, men de to sjåførene kom fra hendelsen uten større fysiske skader.

(©NTB)