Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Alvorlige forhold i sak mot overgrepssiktet kommuneoverlege

Totalt 61 personer har forklart seg for politiet i saken mot en overgrepssiktet kommuneoverlege i Trøndelag. Alle har status som fornærmet.

– Flere fornærmede har forklart seg om svært alvorlige forhold, og dette er en omfattende sak. Det er mange involverte, og politiet ber om forståelse for at etterforskningen vil ta tid, sier etterforskningsleder Ellen Mari Burheim i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Politiet bekrefter også at det i forbindelse med ransaking er funnet en betydelig mengde videomateriale fra den siktedes legekontor. Det skal nå tas stilling til om videomaterialet har betydning som bevis i en straffesak mot kommuneoverlegen.

Politiet opplyser at de har som mål å identifisere de som er blitt filmet og at de vil ta fortløpende kontakt med disse, men at det vil ta lang tid. Etterforskningen håndteres av en begrenset gruppe etterforskere og er skjermet internt i politiet på grunn av personhensyn.

– Det er ingen mistanke om eller noe som tyder på at materialet er delt til andre eller at det finnes kopier utover det politiet besitter, sier Burheim.

Kommuneoverlegen ble suspendert fra stillingen sin i juli i fjor etter at helsetilsynet og Statsforvalteren i Trøndelag hadde mottatt varsler fra flere kvinner mot legen. Varslene strekker seg tilbake til 1990-tallet.

24. august ble legen siktet av politiet for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold. Han nekter straffskyld.