Siden hun ble ordfører i Salangen i 2014, har Sigrun Wiggen Prestbakmo markert seg i en rekke saker hvor fellesnevner er kamp for distriktenes interesser.

Siden hun ble ordfører i Salangen i 2014, har Sigrun Wiggen Prestbakmo markert seg i en rekke saker hvor fellesnevner er kamp for distriktenes interesser.

Foto: Agnar Kaarbø

En tydelig og uredd talskvinne for Distrikts-Norge

Salangen-ordfører Sigrun W. Prestbakmo har vært en tydelig forkjemper for distriktene og for kommunal selvråderett.

Profil 1

Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp), ordfører i Salangen

Begrunnelse:

Hun har vært en tydelig forkjemper for distriktene og kommunal selvråderett.

Slik stemmer du på Sigrun Wiggen Prestbakmo:

Send kodeord Profil 1 til nr. 2377. Hver stemme koster 3 kroner.

– Å! Wow! Det kom som lyn fra klar himmel Så hyggelig, sier Salangen-ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp) idet hun får vite at hun er nominert.

Siden hun ble ordfører i Salangen i 2014, har Prestbakmo markert seg i en rekke saker og debatter hvor fellesnevneren er kamp for distriktenes interesser. Uredd har hun frontet egen partiledelse og regjering i kamp for rammevilkår som muliggjør fortsatt vekst og utvikling av små og mellomstore lokale havbruksaktører langs kysten.

Blant sakene der hun har vært tydelig nasjonalt, er grunnrente og verdiberegning av gamle havbrukskonsesjoner som grunnlag for formuesskatt. Hun har også vært opptatt av ulike vilkår for nasjonale og internasjonale eiere.

Fra hennes politiske motstandere lokalt beskrives Prestbakmo som «helt rå på å sette kommunen på kartet» og at hun «har et stort hjerte for kommunen og Distrikts-Norge».

– Jeg blir veldig rørt av å høre slikt. Nå måtte jeg felle en tåre. Jeg planla aldri å bli ordfører. Jeg fikk høre at det ville bli store sko å fylle etter Ivar (Prestbakmo, tidligere ordfører). Jeg tenkte at jeg kan ikke være noe annet enn meg selv. Jeg gjør ikke annet enn det jeg synes er rett, og det jeg gikk til valg på, kombinert med mitt ideologiske ståsted, sier Prestbakmo.

Hun sier at hun blir spesielt rørt over å få gode skussmål fra politiske motstandere.

– Jeg er opptatt av at gode forslag skal kunne bli vedtatt, uansett hvem som fremmer dem. Jeg har ønsket meg et kommunestyre som jobber sammen, og som bidrar til rekruttering til lokalpolitikken, sier Prestbakmo.

Ved siden av ordførervervet er hun også engasjert i frivillig arbeid, blant annet Norges Musikkorps Forbund Nord-Norge. Det får hun snart mer tid til, siden hun takket nei til gjenvalg neste høst.

– Jeg mener at vettet sitter lokalt, like mye som sentralt. Det er lokalpolitikerne som kjenner behovene til lokalsamfunnet. Det er jeg villig til å blø for, sier Prestbakmo.