Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) la fram den nye stortingsmeldingen i lokalene til Startuplab i Forskningsparken i Oslo. Tettere samarbeid mellom private leverandører og det offentlige er et av hovedforslagene i meldingen.

Foto: Jan Inge Krossli

Astrup: – Offentlige ledere må tørre å feile

Det handler ikke om penger, men å våge å feile, var budskapet fra kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) da han la fram landets første stortingsmelding for innovasjon i offentlig sektor. 

– Vi må ha en kultur der man tør å feile, der det er normalt å tenke nye tanker. Det er helt åpenbart et ledelsesansvar i offentlige virksomheter. Lederne må tillate de ansatte å gjøre feil, å tenke nye tanker, sa Astrup da han la fram den nye stortingsmeldingen «En innovativ offentlig sektor – Kultur, ledelse og kompetanse

KS savner på sin side mer frihet i innovasjonspolitikken. 

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.