Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) ønsker å gi skolene en tydelig anbefaling om at mobilen må vekk fra skolehverdagen.

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) ønsker å gi skolene en tydelig anbefaling om at mobilen må vekk fra skolehverdagen.

Foto: Colourbox

Skolene kan bli mobilfrie allerede over nyttår

Allerede om to-tre måneder kan de norske skolene være mobilfrie, opplyser kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) til NRK.

Fredag skrev Dagbladet at Nordtun har gitt Utdanningsdirektoratet i oppdrag å utvikle en tydelig anbefaling til norske skoler for å unngå mobilbruk.

I første omgang er det ikke snakk om et forbud.

– Det vil ta for lang tid å få på plass et forbud. Å gi en tydelig anbefaling kan gjøres langt raskere. Inntil to-tre måneder er målet, sier hun til NRK.

Den ferske kunnskapsministeren peker på at mobilen påvirker de faglige resultatene negativt og fører til utenforskap og mobbing.

– Målet er at vi får bukt med dette og ser på restriksjoner knyttet til mobilbruken i skolehverdagen, sier hun.

Det er i dag opp til den enkelte kommune og skole å avgjøre om de ønsker å regulere mobilbruken for sine elever og hvordan det i praksis skal gjennomføres. Mange kommuner har allerede en form for regulering, men det er stor variasjon i hvordan dette gjøres.

(©NTB)