– Noen politikere har skremmende dårlig kjennskap til kontrollutvalgets oppgaver, synes Benedikte Muruvik Vonen, som er ny styreleder i Forum for Kontroll og Tilsyn (FKT). Foto: Terje Lien
– Noen politikere har skremmende dårlig kjennskap til kontrollutvalgets oppgaver, synes Benedikte Muruvik Vonen, som er ny styreleder i Forum for Kontroll og Tilsyn (FKT). Foto: Terje LienTerje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Førstedame på kontroll

Benedikte Muruvik Vonen har tilsyn og kontroll som både jobb og verv, men er aller mest opptatt av å få alle til å spille på lag og finne løsninger i fellesskap.

Ukas lederintervju

I spalten «Ukas leder» stiller vi kommunale ledere spørsmål om en aktuell situasjon de er oppe i og om ledelse generelt.

Navn: Benedikte Muruvik Vonen

Stilling: Rådgiver i Temark ­­– Agder og Telemark kontrollutvalgssekretariat IKS.

Nyvalgt styreleder i Forum for Kontroll og Tilsyn (FKT), som har 158 kommuner, åtte fylkeskommuner og 22 kontrollutvalgssekretariat som medlemmer.

Alder: 51 år

Tidligere ledererfaring: Ni år som kommunalsjef for personal og utvikling i Nissedal kommune. Lederverv i ulike organisasjoner.

– Du er nyvalgt styreleder i Forum for Kontroll og Tilsyn (FKT), og for øvrig første dame og første ikke-politiker i vervet. Hva blir din viktigste oppgave nå?