Kommunaldepartementet etterlater små Finnmarkskommuner i en hjelpeløs tilstand, mener Geir Vinsand i Nivi Analyse.Foto: Tone Holmquist
Kommunaldepartementet etterlater små Finnmarkskommuner i en hjelpeløs tilstand, mener Geir Vinsand i Nivi Analyse.Foto: Tone Holmquist
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

– Lovbrudd og sviktende rettssikkerhet i små Finnmarks-kommuner

– Det er lovbrudd og sviktende rettssikkerhet i en fjerdedel av småkommunene i Finnmark, og Kommunaldepartementet sitter og ser på at kommunene forfaller, mener kommunekonsulent Geir Vinsand. Departementet mener han bommer med sine uttalelser.

Geir Vinsand i Nivi Analyse har levert to rapporter om kommunene i de to nordligste fylkene til Fylkesmannen i Troms og Finnmark. Rapporten om Finnmark baserer seg på intervjuer med 22 ordførere og rådmenn i 13 kommuner i Finnmark. Det er de 13 minste kommunene det er fokus på, og det er det nye fylkesmannsembetet som har bestilt rapporten som utgangspunkt for kommunedialog fremover.

Rapporten om Finnmark etterlater et inntrykk av kommuneforvaltning i krise.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.