Sakspapirer. Hvorfor må de være så lange?

Styring. Presise saksdokumenter er gull verdt for politikere i offentlige styrer og utvalg. Men hvorfor må kommunestyredokumentene være så lange?
Et raskt blikk på sakspapirene for kommunestyremøtet i Tromsø 22. februar viser at det der ventet 157 sider, over 42.000 ord, skriver språkekspert Agnar Kaarbø. Roald Dahls klassiker Charlie og sjokoladefabrikken er til sammenlikning på like over 30.000 ord. Arkivfoto: Terje Lien

I fjor høst beskrev debuterende kommunestyrerepresentant i Tromsø, Arne-Wilhelm Theodorsen, i et innlegg på nettstedet Nordnorsk debatt sitt møte med den kommunale sakspapirmengden. Det var brutalt. På første møte ventet 27 saker, 954 sider og over 220.000 ord.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!