Applied Autonomy jobber nå for at Vegdirektoratet skal godkjenne at den selvkjørende bussen skal få kjøre en delstrekning av en bussrute uten sjåfør om bord. Foto: Terje LienTerje Lien

Vil kjøre bybuss helt uten sjåfør

Et lite gjennombrudd på Kongsberg da selvkjørende buss fikk kjøre helt førerløs.

Nylig var det miniseminar på Kongsberg om byens gule, små, selvkjørende busser som fram til nå har fått frakte passasjerer så sant de har hatt en operatør (sjåfør sikkerhetsansvarlig) om bord. Men under miniseminaret kunne adm.dir. Olav Madland i Applied Autonomy, som den første i Norge, demonstrere at bussen kjørte helt alene i en sløyfe på Kirketorget. For anledningen var det også satt opp et trafikklys som bussen ikke skulle passere uten grønt lys.

Her kan du se en liten begivenhet: Adm.dir. Olav Madland i Applied Autonomy demonstrerer at bussen kan kjøre helt uten sjåfør om bord. Dette ble gjort på Kirketorget i Kongsberg og er første gang det er gitt tillatelse til dette på offentlig område i Norge:

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.