Fylkestinget i Sogn og Fjordane vedtok 23. november å selge sine aksjer i ferjeselskapet Fjord1. Arkivfoto: Tone Holmquist

Krever lovlighetskontroll av Fjord1-salg

Fylkestingspolitikere fikk presentert en stor mengde saksdokumenter før de måtte ta stilling til salget av ferjeselskapet Fjord 1. I dag krever opposisjonen lovlighetskontroll av det de mener er uforsvarlig saksbehandling.

Etter å ha utredet saken siden begynnelsen av 2014, vedtok fylkestinget i Sogn og Fjordane 23. november å selge seg ut av Fjord1. Aksjene ble solgt til konkurrenten Torghatten ASA for 1,1 milliarder kroner. Ifølge vedtaket skal inntektene fra salget brukes til gjeldssanering i fylkeskommunen.

Saken er omstridt lokalt. Både Flora kommune og styret i Fjord1 har tidligere advart politikerne mot å gjennomføre salget.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.