Bybanen i Bergen går i dag fra sentrum til Lagunen i Fana. Den skal forlenges i flere omganger i årene som kommer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixMarit Hommedal / NTB scanpix

Ap i Bergen står fast på bybane over Bryggen

Aps partigruppe har bestemt seg for å stemme samlet når saken om bybanen kommer opp i bystyret i Bergen. Det betyr flertall for å la bybanen gå over Bryggen.

Partigruppen i Arbeiderpartiet holdt et flere timer langt møte om saken torsdag kveld. Konklusjonen er at opprørerne innad i Ap må føye seg. Mot tre stemmer gikk Ap inn for å binde bystyregruppen til å stemme for bybane over Bryggen, melder NRK.

– Et overveldende flertall har besluttet at vi skal stemme samlet over denne saken i bystyret, sier gruppeleder Rune Bakervik i Bergen Ap.

Han forsikrer at byrådsavtalen står ved lag.

Et hundretalls demonstranter samlet seg torsdag ettermiddag for å protestere foran Gamle Rådhus i Bergen, der Arbeiderpartiet hadde gruppemøtet.

Bybanens trasé ut mot Åsane har vært en het potet i en årrekke i bergenspolitikken, men traseen over Bryggen fikk flertall da Ap snudde og godtok denne som et ledd i byrådsavtalen med Venstre og KrF etter valget. (©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.