Kommunal Rapport beklager at vi videreformidlet en artikkel fra NTB basert på uriktige tall fra SSB.
Kommunal Rapport beklager at vi videreformidlet en artikkel fra NTB basert på uriktige tall fra SSB.Foto: Magnus K. Bjørke.
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Feil om kontantstøtte

Kommunal Rapport publiserte en sak 30. januar som omhandlet kontantstøtte. Datagrunnlaget fra SSB var feil, og artikkelen er derfor avpublisert.  

Torsdag 30. januar publiserte Kommunal Rapport en  en artikkel fra NTB basert på SSB-tall med tittelen “Flere benytter seg av kontantstøtte”. Det viser seg at datagrunnlaget inneholder feil, og SSB har derfor fjernet analysen fra sine nettsider. SSB sier at de ikke vet hvor store feilene er.

Under følger en kort redegjørelse fra fagansvarlig for artikkelen i SSB, Elisabeth Rønning:

SSB har valgt å avpublisere en artikkel om bruk av kontantstøtte som ble publisert på ssb.no 30. januar. Årsaken var kvalitetsutfordringer i 2017-tallene som ble brukt i artikkelen. Det viser seg at 2017-dataene er ikke er gode nok til å sammenlikne antall brukere av kontantstøtte dette året med tidligere årganger. SSB vil skrive om artikkelen og republisere delen av artikkelen som ikke er berørt av kvalitetsutfordringene. Det gjelder analyse av forskjeller i bruk av kontantstøtte mellom grupper. Vi understreker at konklusjonene i analysen som omtaler forskjellene mellom grupper vil være uendret, men delene knyttet til antall brukere kan være feil, og vil derfor tas ut av analysen.

Kommunal Rapport beklager at vi videreformidlet denne feilen.