Fylkeskommunene kan ønske seg kulturoppgaver

Regionreform. Det går mot store forskjeller i kulturoppgaver mellom fylkene. De nye fylkeskommunene kan ønske seg oppgaver og forhandle individuelt med staten.
Anette Solli (H) , Mirell Høyer-Berntsen (SV), Kåre Pettersen (V), Rina Mariann Hansen (Ap) og Kristin Ørmen Johnsen (H) diskuterer kultur og regionreform under Arendalsuka. Ordstyrer var Torbjørn Urfjell - kulturdirektør i Nye Kristiansand. Foto: Tone Holmquist

– Det er mye opp til fylkeskommunene selv hvilke oppgaver de får på kulturfeltet. Regjeringen går i dialog med hver enkelt fylkeskommune, med bakgrunn i Hagen-utvalget, sa Kristin Ørmen Johnsen (H), leder av Stortingets familie- og kulturkomité da fylkespolitikere møttes til debatt.

Temaet var nye kulturoppgaver til nye fylkeskommuner. Det var NOKU, kommunale kulturarbeideres faglige forum, som arrangerte debatten. Hagen-utvalget var altså et ekspertutvalg som forslo nye oppgaver som kunne overføres fra staten til kommunene.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!