– Flertallet for regionreformen må respekteres

Regionreform. Ap-topper vil ikke fortelle Finnmark Ap hva de bør gjøre videre, men signalet er klart: Aksepter stortingsflertallet og se fram mot valg til nytt fylkesting neste år. 
Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng vil hjelpe Finnmark Ap fram mot valget til nytt fylkesting i Finnmark og Troms fylke. Foto. Arbeiderpartiet

– Vi er imot tvangssammenslåing av Finnmark og Troms, men stortingsflertallet har nå for tredje gang slått fast at fylkesstrukturen som er foreslått ligger fast. Det må vi respektere og forholde oss til, sier partisekretær Kjersti Stenseng (Ap) til Kommunal Rapport.

Noe av det samme sa Ap-leder Jonas Gahr Støre da Kristelig Folkeparti og regjeringspartiene sist uke ble enige om en avtale om regionreformen. Stortingsflertallet er enige om at strukturen ligger fast og om hvilke oppgaver fylkene skal få.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.