Christian Tybring-Gjedde (Frp).Torstein Bøe / NTB scanpix

Tybring-Gjedde mener asylsøkere ikke bør undervises i norsk

Stortingspolitiker Christian Tybring-Gjedde (Frp) mener asylsøkere bør undervises i engelsk og ikke norsk, og at de bør læres opp i håndverk som trengs i hjemlandet.

Den tidligere lederen i Oslo Frp sier til Dagbladet at Norge ikke bør bruke ressurser på å lære asylsøkere norsk, men heller fokusere på engelsk.

– Det er veldig lite nyttig å lære norsk om du skal tilbake til Syria, derfor er det bare naturlig at undervisningen går på engelsk, et språk som kan brukes overalt i verden, forklarer han og viser til at FNs flyktningkonvensjon slår fast at asyl betyr midlertidig tilflukt, ikke permanent opphold.

Tybring-Gjedde gikk i helgen sammen med Oslo Frp inn for omstridte innstramminger i asyl- og innvandringspolitikken. I intervjuet med Dagbladet lanserer han ytterligere forslag. Blant annet mener Frp-politikeren at asylsøkere bør få opplæring i fag som kan være nyttige i hjemlandet.

– Man må gjøre noe fornuftig mens konflikten raser og man venter på å dra tilbake for å bygge opp landet sitt. Det er naturlig at de som kommer til Norge fra Syria får opplæring i håndverksfag og helsefag, fag som er viktige når man skal bygge opp et land, sier han.

(©NTB)

 

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.