Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Stabilt lav deltakelse i kirkevalget

13,7 prosent av velgerne stemte ved kirkevalget i år, viser tallene når 90 prosent av sognene er talt opp. Dette er en økning på 0,6 prosentpoeng i forhold til 2009.

13,7 prosent av de stemmeberettigede deltok i menighetsrådsvalget, mens 10,6 prosent deltok i valget på bispedømmeråd. Det er en framgang på henholdsvis 0,6 og 0,8 prosentpoeng, viser tall fra Kirkerådet.

– Vi er svært godt fornøyd med at oppslutningen om kirkevalget ser ut til å være minst like høy som i 2009. Det har vært mye lokalt engasjement rundt kirkevalget, og kirkens ansatte og frivillige har gjort en flott innsats for å gjøre valget kjent og tilgjengelig for medlemmene, sier Jens-Petter Johnsen, direktør i Kirkerådet.

Oppslutningen om menighetsrådsvalget var lavest i Oslo med 8 prosent og høyest i Møre bispedømme der 17,4 prosent av de stemmeberettigede kirkemedlemmene deltok.

I en meningsmåling foretatt før kirkevalget svarte 90 prosent av de spurte har hørt om kirkevalget, men bare 24 prosent hadde planer om å avgi kirkevalgstemme.

Ved stortingsvalget i 2009 var valgoppslutningen på 76,4 prosent. Oppslutningen ved årets kommune- og fylkestingsvalg ble på 63,8 prosent.

(©NTB)