- Uakseptabelt: Ordfører i Asker, Lene Conradi, uttaler at trusler mot folkevalgte er helt uakseptabelt. Foto: Terje Lien
- Uakseptabelt: Ordfører i Asker, Lene Conradi, uttaler at trusler mot folkevalgte er helt uakseptabelt. Foto: Terje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Politiker ble truet under befaring

Under en byggebefaring ble en politiker i Asker truet. «Sånne som deg burde det være skuddpremie på», fikk politikeren høre.

– Vi beklager på det sterkeste en slik ytring. Både på vegne av vedkommende som ble utsatt for dette og på vegne av oss alle, sa leder av bygningsrådet i Asker, Nina Ekren Holmen (H), ifølge Asker og Bærum Budstikke.

Pekte på politiker

Under en befaring med Asker bygningsråd i forrige uke ble en av politikerne i rådet truet av en av de fremmøtte. Personen pekte på en av rådets medlemmer og uttalte: «Sånne som deg burde det være skuddpremie på», skriver Asker og Bærum Budstikke. Politikeren uttalelsen var rettet mot ønsker ikke å navngis i avisen, og han har uttalt at han har fått en beklagelse av personen som kom med ytringen.

Kommunal Rapport har tidligere undersøkt omfanget av trusler mot lokalpolitikere.

Les mer her:Tre av ti ordførere trakassert eller truet

– Helt uakseptabelt

Ordfører i Asker kommune, Lene Conradi (H), har blitt orientert om hendelsen, og hun har fulgt opp politikeren uttalelsen var rettet mot. Ifølge Asker og Bærum Budstikke har personen som kom med uttalelsen beklaget i ettertid.

– Trusler rettet mot folkevalgte er helt uakseptabelt. Det truer demokratiet og det er noe vi sammen må ta avstand fra. Dessverre er det i samfunnet generelt en negativ utvikling når det gjelder hvordan vi snakker til hverandre i det offentlige rom. Dette er bekymringsfullt, og noe vi må ta på største alvor, sier Conradi til avisen.

Vurderer anmeldelse

Ledelsen i kommunen har vurdert om saken skulle politianmeldes.

– Grunnlaget for en anmeldelse er hvordan vedkommende selv opplevde situasjonen. Ifølge ordføreren opplevde vedkommende det som ubehagelig, men ikke truende. Vi har også vurdert selve ytringen som mindre direkte truende enn om vedkommende hadde sagt han ville skyte bygningsrådets medlem, sier rådmann i Asker kommune, Lars Bjerke, til avisen.