Opseth ville redde KO

Kjell Opseth samlet tirsdag Kommunal Opplærings eiere for å bli orientert om nedleggelsen. Hastemøtet ble oppfattet som et siste forsøk på å redde KO.

- Jeg har ikke mulighet til å ta initiativ til noe mer enn dette møtet, sa kommunal- og arbeidsministeren etterpå.


Opseth la ikke skjul på at han håpet partene setter seg ved forhandlingsbordet igjen, noe han også oppfordret til under møtet.


- I utgangspunktet samlet jeg KO-eierne for å få en orientering om situasjonen. Samtlige rundt bordet var lei seg for at KO blir avviklet, og det er jeg også. Da sa jeg at det ville vært en fordel om samtalene fortsetter, særlig med tanke på etter- og videreutdanningsreformen som vil komme. Utover det kom det ikke fram noen ting, og mer kan jeg ikke gjøre, sier Kjell Opseth.


Ingen ting tyder på at Opseths fromme ønsker blir oppfylt av partene. Både Norsk Kommuneforbund (NKF) og Kommunenes Sentralforbund (KS) mener utspillet ligger hos motparten.


- Hva vil NKF konkret gjøre, forbundsleder Jan Davidsen?


- Vel, vi får prøve å følge Opseths oppfordring. Vi synes jo det er positivt at statsråden ser en så stor verdi i KO at han tar initiativ til et møte, selv om han selv bare ønsket en redegjørelse.


- Men vil NKF konkret gjøre noe?- Foreløpig avventer vi situasjonen, fordi vi mener KS nå har utspillet. Det er KS som må komme med en henvendelse til oss. Rent praktisk er vi ikke nærmere noen løsning på grunn av dette møtet.


Også Jan Andersen-Gott mener det er positivt at Opseth viser omsorg for saken. Han mener imidlertid utspillet ligger hos NKF.


- Siden bruddet i november har vi hatt mange siste-samtaler med NKF. Hver gang har vi åpnet møtene med spørsmål om det er noen mulighet til å videreføre KO, uten å nå fram. Vi kan bare konstatere at NKF står alene mot YS, AF og KS i denne saken, sier Andersen-Gott.


KO opphørte fra 1. januar, og alle de nærmere 50 ansatte er oppsagt. Flere har allerede fått ny jobb. Andersen-Gott mener likevel at dersom partene vil, kan man få KO til å stå igjen.«Samtlige rundt bordet var lei seg for at KO blir avviklet, og det er jeg også»

Skrevet av: Frank Sivertsen

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.