Statssekretær Pål K. Lønseth (Ap) sier at offentlighetsloven først skal evalueres etter valget. Foto: Justisdepartementet.
Statssekretær Pål K. Lønseth (Ap) sier at offentlighetsloven først skal evalueres etter valget. Foto: Justisdepartementet.
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Offentlighetsloven evalueres først etter valget

Regjeringen rekker ikke å evaluere offentlighetsloven før valget, slik Stortinget har vedtatt. Beklagelig, mener justispolitiker Hans Frode Asmyhr (Frp).

Kommunal-Rapport.no har i flere nyhetsartikler etterlyst opplysninger om evalueringen av offentlighetsloven. Da Stortinget vedtok loven, ble det samtidig bestemt at loven skulle evalueres i løpet av inneværende stortingsperiode. Nå har statssekretær Pål K. Lønseth (Ap) i Justisdepartementet besvart vår henvendelse skriftlig.

– For å sikre et godt og bredt grunnlag for evalueringen, er det besluttet at den skal være forskingsbasert. Et forskningsoppdrag vil bli utlyst så snart som mulig, slik at eksterne forskere kan konkurrere om oppdraget, skriver Lønseth.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.