Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

Listhaug får kritikk av ansatte i eget direktorat

Ansatte i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har sendt inn et høringssvar til Justisdepartementet som kritiserer tiltakene foreslått av innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

Norsk Tjenestemannslag i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) er sterkt kritisk til departementets innstrammingsforslag av utlendingslovgivningen, heter det i et høringssvar som er sendt inn til Justisdepartementet av LO-forbundet Norsk Tjenestemannslag (NTL), melder Aftenposten.

– Vår vurdering er at forslagene ikke bidrar til den integreringen man ønsker seg, sier leder for NTL IMDi, Marit Lund Larsen, til avisen, om de 40 forslagene om innstramminger i asyl- og innvandringspolitikken som regjeringen la fram i romjulen.

IMDi har ansvaret for at vedtatte integreringstiltak gjennomføres. NTL er den største fagforeningen i direktoratet, med over 100 medlemmer blant de rundt 250 ansatte.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.