Odd Stangeland er Aps kandidat til ledervervet i KS.

Odd Stangeland er Aps kandidat til ledervervet i KS.

Foto: Foto: Arne Ove Østebrøt

Han er Arbeiderpartiets lederkandidat til KS

Tidligere Eigersund-ordfører Odd Stangeland blir Aps kandidat til ledervervet i KS. Politisk ledelse velges på landstinget neste uke.

Høyre fikk ordføreren i Eigersund etter valget. Dermed er Stangeland tilgjengelig for vervet som KS-leder. Han sitter allerede i hovedstyret til KS. Stangeland er 50 år, og har vært rektor før han ble ordfører. Partisekretær Kjersti Stenseng bekrefter i en e-post til Kommunal Rapport at Stangeland er Aps kandidat. Nå er han banksjef i Flekkefjord Sparebank i Egersund, på bankens avdelingskontor.

Gunn Marit Helgesen (H) er nåværende KS-leder.

Gunn Marit Helgesen (H) er nåværende KS-leder.

Foto: Berit Almendingen

Sven Tore Løkslid (Ap), fylkesordfører i Telemark, har vært første nestleder denne perioden. Han ønsker ikke å fortsette.

Sittende KS-leder, Gunn Marit Helgesen, blir etter alle solemerker Høyres kandidat. Høyre vil gjerne ha ledervervet, og mener en erfaren kandidat er det beste. Helgesen har varslet at hun stiller seg til disposisjon.

Sp: Hva med Hove?

Senterpartiet holder kortene tett ved brystet, men Aud Hoves navn skal ha blitt spilt inn til valgkomiteen. Hove er fylkestingspolitiker i Innlandet. Hun har vært fylkesvaraordfører og satt noen måneder som fylkesordfører, etter at Ap-fylkesordfører ble statssekretær. 

I dag er det Ap som har fylkesordføreren i Innlandet og Høyre har varaordføreren.

Aud Hove er et navn som er blitt spilt inn i Sp.

Aud Hove er et navn som er blitt spilt inn i Sp. 

Foto: Agnar Kaarbø

Jenny Følling har vært andre nestleder i KS de to siste årene. Hun er i dag ordfører i Sunnfjord, men har sagt seg villig til å stille til gjenvalg til hovedstyret. Følling har sittet flere perioder i politisk ledelse i KS, i begge nestlederstillingene.

Ønsker ikke å stille

Fremskrittspartiet ønsker ikke å stille kandidat til ledervervet, melder Terje Søviknes til Kommunal Rapport.

Landstinget til KS avholdes 13. -14. februar. Her skal hovedstyret og landsstyret velges. Leder av hovedstyret er KS-leder. Ved sist landsting ble Bjørn Arild Gram (Sp) valgt til leder og Gunn Marit Helgesen (H) til første nestleder. Da Gram ble statsråd, rykket Helgesen opp. Hun har tidligere vært KS-leder i to perioder.